Monday, November 12, 2012

Recept ruske kuhinje

Читать дальше...


Ovaj recept propisala sam iz knjige ruska jela. I pomislila sam – odakle u ovom receptu orasi I nar?
Verovatno ovo je slicno reci?
Sasvim je moguce da kako nasa rec koristi pozajmljenice tako I kuhinja uzima bolje od svega sveta.
Naprimer I ruska I serbska rec bogata turskim, francuskim, engleskim  I  drugim recima.
Klasika srbskoj  knjizevnoste “Na drini kuprija” Ivo Andrica napunjena je turcizama ali ko kaze da ova knjiga je turska klasika?))
Isto tako I kuhinja- odavno u Rusiji nije bilo ni krompira ni paradajza  ni cak kupusa ipak sada bors I si su poznata ruska jela)
I ko je kazao sta u Moskvi  u gradu nije raste nar?  Pazi da ne bi-raste! I te kako raste!
Sta, ni verovate mi na rec? Gledate na moju prozorsku dasku!)


Dakle moj recept.

SALATA "NARUKVICA OD NARA"

SASTAV
CVEKLA  - 2 KOMADA
 CRNI LUK -1 KOM.
KROMPIR - 2 KOM.
MRKVA - 2 KOM.
PECENA  ILI KUVANA PELETINA   200 GRAMA
JAJA - 2 KOMADA
NAR - 1 ILI 2 KOMADA
ORASI
BELI LUK - 1 ILI  2  CENA
MAJONEZ
SO BIBER
MALO PERSUNA I MIRODIJA ZA UKRAS

SPREMANJE

SKUVATI CVEKLU, MRKVU, KROMPIR I JAJA I DALJE  SVAKU KOMPONENTU NASJECI U POSEBNU POSUDU.
BELI LUK SITNO NASJECI I POMJESATI SA MAJONEZOM .
PELETINU IZREZATI TANKO ILI  U MALI KUBICIMA.
CRNI LUK ISTO POSECI I ISPRZITI NA TIGANJU.
U SREDINU TANIRA  ZA SERVIRANJE NAMESTITI CASU I DALJE UNAOKOLO CASE
NAMESTITI SLOJ NA SLOJ OD SALATA DA BI DOBILI FORMU NARUKVICE.
1 SLOJ  - KROMPIR, SO,  CRNI BIBER, MAJONEZ
2 SLOJ  - 1/2 POSECENE CVEKLE, SO, BIBER, MAJONEZ
3 SLOJ  - MRKVA, SO, MAJONEZ
4 SLOJ  - ORASI
5 SLOJ  - 1/2 PELETINE + MAJONEZ
6 SLOJ  - PRZNI CRNI LUK
7 SLOJ  - JAJA + MAONEZ
8 SLOJ  - 1/2 PELETINE + MAJONEZ
9 SLOJ  -  1/2 CVELKE, SO + MAOJONEZ
IZVADITE CASU I SVE PREKRIJETE MAJONEZOM I  NJEGA PREKRIJTE  ZRNIMA OD NARA
SASUVAJTE U FRIZIDERU OKO 12 SATI A PRI TOM PREKRITI PROVIDNOM PLASTICNOM FOLIJOM.
POSLE TOGA UKRASITI PERSUNOM I MIRODIJOM.
MOZETE POSTAVITI NA STO.
PRIJATNO !




No comments:

Post a Comment