Ovaj recept
propisala sam iz knjige ruska jela. I pomislila sam – odakle u ovom receptu
orasi I nar?
Verovatno
ovo je slicno reci?
Sasvim je
moguce da kako nasa rec koristi pozajmljenice tako I kuhinja uzima bolje od
svega sveta.
Naprimer I
ruska I serbska rec bogata turskim, francuskim, engleskim I
drugim recima.
Klasika
srbskoj knjizevnoste “Na drini kuprija”
Ivo Andrica napunjena je turcizama ali ko kaze da ova knjiga je turska
klasika?))
Isto tako I
kuhinja- odavno u Rusiji nije bilo ni krompira ni paradajza ni cak kupusa ipak sada bors I si su poznata
ruska jela)
I ko je
kazao sta u Moskvi u gradu nije raste
nar? Pazi da ne bi-raste! I te kako
raste!
Sta, ni
verovate mi na rec? Gledate na moju prozorsku dasku!)
Dakle moj
recept.
SALATA "NARUKVICA OD NARA"
SASTAV
CVEKLA - 2 KOMADA
CRNI LUK -1
KOM.
KROMPIR - 2 KOM.
MRKVA - 2 KOM.
PECENA ILI KUVANA PELETINA 200 GRAMA
JAJA - 2 KOMADA
NAR - 1 ILI 2 KOMADA
ORASI
BELI LUK - 1 ILI 2 CENA
MAJONEZ
SO BIBER
MALO PERSUNA I MIRODIJA ZA UKRAS
SPREMANJE
SKUVATI CVEKLU, MRKVU, KROMPIR I JAJA I DALJE SVAKU KOMPONENTU NASJECI U POSEBNU POSUDU.
BELI LUK SITNO NASJECI I POMJESATI SA MAJONEZOM .
PELETINU IZREZATI TANKO ILI U MALI KUBICIMA.
CRNI LUK ISTO POSECI I ISPRZITI NA TIGANJU.
U SREDINU TANIRA ZA SERVIRANJE NAMESTITI CASU I DALJE UNAOKOLO CASE
PELETINU IZREZATI TANKO ILI U MALI KUBICIMA.
CRNI LUK ISTO POSECI I ISPRZITI NA TIGANJU.
U SREDINU TANIRA ZA SERVIRANJE NAMESTITI CASU I DALJE UNAOKOLO CASE
NAMESTITI SLOJ NA SLOJ OD SALATA DA BI DOBILI FORMU
NARUKVICE.
1 SLOJ - KROMPIR, SO, CRNI BIBER, MAJONEZ
2 SLOJ - 1/2 POSECENE CVEKLE, SO, BIBER, MAJONEZ
3 SLOJ - MRKVA, SO, MAJONEZ
4 SLOJ - ORASI
5 SLOJ - 1/2 PELETINE + MAJONEZ
6 SLOJ - PRZNI CRNI LUK
7 SLOJ - JAJA + MAONEZ
8 SLOJ - 1/2 PELETINE + MAJONEZ
9 SLOJ - 1/2 CVELKE, SO + MAOJONEZ
IZVADITE CASU I SVE PREKRIJETE MAJONEZOM I NJEGA PREKRIJTE ZRNIMA OD NARA
SASUVAJTE U FRIZIDERU OKO 12 SATI A PRI TOM PREKRITI PROVIDNOM PLASTICNOM FOLIJOM.
POSLE TOGA UKRASITI PERSUNOM I MIRODIJOM.
MOZETE POSTAVITI NA STO.
PRIJATNO !
1 SLOJ - KROMPIR, SO, CRNI BIBER, MAJONEZ
2 SLOJ - 1/2 POSECENE CVEKLE, SO, BIBER, MAJONEZ
3 SLOJ - MRKVA, SO, MAJONEZ
4 SLOJ - ORASI
5 SLOJ - 1/2 PELETINE + MAJONEZ
6 SLOJ - PRZNI CRNI LUK
7 SLOJ - JAJA + MAONEZ
8 SLOJ - 1/2 PELETINE + MAJONEZ
9 SLOJ - 1/2 CVELKE, SO + MAOJONEZ
IZVADITE CASU I SVE PREKRIJETE MAJONEZOM I NJEGA PREKRIJTE ZRNIMA OD NARA
SASUVAJTE U FRIZIDERU OKO 12 SATI A PRI TOM PREKRITI PROVIDNOM PLASTICNOM FOLIJOM.
POSLE TOGA UKRASITI PERSUNOM I MIRODIJOM.
MOZETE POSTAVITI NA STO.
PRIJATNO !
No comments:
Post a Comment